Typickým jedlo je musaka. Je to nákyp z baklažánu, zemiakov a mletého mäsa, ktorý je zapečený v trúbe.
Ďalšou typickou omáčkou je tzatziky. Ide o omáčku, ktorá je vyrobená z gréckeho jogurtu, uhorky, cesnaku a rôznych byliniek.
Grilované mäso s korením - gyros je známe aj u nás. Avšak len v Grécku ochutnáte to "pravé orechové".
Ďalšou špecialitou sú zeleninové jedlá - ladera. Tie väčšinou bývajú doplnené o mleté mäso s ryžou.
Grécke dezerty sú známe tým, že sú plné cukru a medu. Sú však vyrábané z najkvalitnejších surovín. Najznámejšou sladkosťou je rozhodne baklava. Pozostáva z cesta, medu a orechov. Medzi ďalší obľúbený dezert patrí kantaifi. Základ tejto pochúťky tvoria tenučké rezance.